Elektriciteit besparen & duurzaam opwekken 

Ongeveer 40% van de energierekening gaat naar stroomverbruik. Door te besparen en duurzaam op te wekken, kan uw energierekening flink omlaag! Het begint natuurlijk allemaal met zo min mogelijk elektriciteit verbruiken. En dat is eigenlijk best makkelijk. Heeft u nog gloeilampen hangen? Vervangen van verlichting kan een enorm verschil maken. Wilt u ook minder afhankelijk zijn van het energiebedrijf en niet geconfronteerd worden met almaar stijgende energiekosten? Met zonnepanelen wordt u baas over eigen energie en ze zijn in de meeste gevallen na 7 jaar al terugverdiend. Zo wordt het verduurzamen van uw woning of bedrijf wel heel interessant! 

Zonnepanelen

Investeren in zonnepanelen is financieel zeer interessant. Zo zijn de meeste installaties al na 7 jaar terug verdiend, terwijl de zonnepanelen ongeveer 25 jaar meegaan. Op dit moment kunnen particulieren die zonnepanelen kopen, zelfs de btw op aanschaf en installatie terugvragen. Daarmee krijg je bijna 21% van de investering terug. Zo kunt u nog meer genieten van de zonnige dagen!

Neem nu contact op voor meer informatie

PVT panelen

Wilt u stroom en warmte opwekken met één paneel? Dat kan met zogenaamde PVT-panelen. PVT-systemen zijn een combinatie van een zonneboiler en een PV-paneel. Naast elektriciteit wekt het PVT-systeem ook warmte op, welke gebruikt kan worden voor het verwarmen van water of lucht. De aanschaf van een PVT-systeem is goedkoper dan een los PV-systeem samen met een los zonneboilersysteem.

Neem nu contact op voor meer informatie

Led-verlichting

Gloeilampen en halogeenlampen vervangen is een uitstekend idee, zelfs als ze nog goed werken. Spaarlampen en ledverlichting zijn namelijk erg energiezuinig: je bespaart met deze lampen tot wel 80% aan elektriciteit! Energiezuinige lampen zijn in aanschaf duurder dan gloeilampen. Maar gelet op het stroomverbruik en de levensduur, ben je in veel gevallen toch goedkoper uit met zuinige lampen. Wij kunnen de verlichting eventueel voor u inbouwen. 

Neem nu contact op voor meer informatie

Oplaadpunten

Duurzaam elektrisch vervoer wordt steeds belangrijker, de komende jaren wil het Rijk elektrisch rijden in de versnelling brengen. Een goede en dichte laadstructuur voor elektrische auto's is hierbij van groot belang. Wij kunnen help bij het realiseren van de benodigde oplaadpunten, zowel bij u thuis als op het bedrijf.

Neem nu contact op voor meer informatie