Comfort & duurzame warmte

Als u uw woongenot wilt verhogen - en stevig op uw energierekening wilt besparen - Dan kunt u één of meer energiebesparende maatregelen uit laten voeren. De maatregelen zijn heel eenvoudig uit te voeren maar ook gemakkelijk te combineren met een andere verbouwing in huis. 

Dus wilt u er in de winter warmpjes bijzitten? Eindelijk eens af zijn van die koude vloer, condens of tochtige ramen? Onze specialisten helpen u niet alleen aan meer comfort thuis, maar ook met het verlagen van de energierekening. Gemiddeld zit meer dan 60% van de huishoudelijke energiekosten in verwarmen, douchen en koken. Dit is het gasaandeel van onze energierekening. De meeste winst is dus te behalen bij het besparen op gasverbruik. Dit kan door isolatie en gebruik te maken van energiezuinige of duurzame alternatieven voor warmte.

Hieronder vindt u de belangrijkste maatregelen welke we kort toelichten. Onze partners vertellen u graag meer en voorzien u geheel vrijblijvend van maatwerkadvies. Zo ziet u precies welke maatregelen voor uw huis en gezinssituatie het beste zijn.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een simpele, onderhoudsvrije manier van isoleren waarbij de ruimte tussen de binnen-en buitenmuur opgevuld wordt met isolatiemateriaal. Een klus die onze partners binnen één dag kunnen klaren! Afhankelijk van het type woningis het rendement vergelijkbaar met 12 procent op een spaarrekening.

Neem nu contact op voor meer informatie

Dakisolatie

Met een slecht geïsoleerd dak verliest u tot wel 30% van de warmte! Dakisolatie is dan ook essentieel om energie te besparen. Het maakt daarbij niet uit of u een schuin of een plat dak heeft. De winst van dakisolatie is vergelijkbaar met een rente van 9 procent op een spaarrekening. Onze partners komen graag bij u langs voor een vrijblijvend advies.

Neem nu contact op voor meer informatie

Vloer- en bodemisolatie

Vloerisolatie levert niet alleen energiebesparing op, maar geeft ook een heerlijk comfort thuis. Het rendement van vloerisolatie is vergelijkbaar met een rente van 8 procent op een spaarrekening. Ook vloer- en bodemisolatie is een klus die snel en vakkundig wordt aangepakt door de onze partners. 

Neem nu contact op voor meer informatie

HR++ glas

Ook als ramen en kozijnen nog niet aan vervanging toe zijn, kan HR glas al rendabel zijn. Investeren in HR++ isolatieglas levert een winst op vergelijkbaar met een rente van 7% op de spaarrekening. Dat is gemiddeld €265 per jaar! Bovendien heb je minder last van tocht waardoor de thermostaat een graadje lager kan zonder comfortverlies. Ook houdt HR++ isolatieglas geluid tegen en vermindert het condensvorming aan de binnenzijde.

Neem nu contact op voor meer informatie

Pelletkachel

Een pelletkachel is een kachel die wordt gestookt met korrels geperst hout, die automatisch worden toegevoerd vanuit een voorraadtank. Dit type kachel is gebouwd om zo efficiënt mogelijk te branden waardoor vervuiling en uitstoot tot het minimum wordt beperkt. Met een pelletkachel kunt u tot 40% besparen op uw jaarlijkse verwarmingskosten ten opzichte van een moderne gasketel. Let op: subsidiemogelijkheden!

Neem nu contact op voor meer informatie

Zonneboiler

Als je kiest voor een zonneboiler kun je ongeveer de helft van het gas voor warm water besparen. Niet zo gek dus, dat steeds meer mensen gebruik maken van een zonneboiler. De zonnecollectoren op het dak verwarmen het water door de stralingswarmte van de zon. Als het water niet warm genoeg is, hoeft de cv-ketel alleen nog bij te verwarmen. Let op: subsidiemogelijkheden!

Neem nu contact op voor meer informatie

Warmtepomp

Er zijn bestaan verschillende soorten warmtepompen. Ze maken gebruik van warmte uit de lucht, bodem of het grondwater om uw huis en water te verwarmen. Een goed voorbeeld van een warmtepomp die geschikt is bij bestaande woningen, is de hybride warmtepomp. Onze partners adviseren u graag over welke warmtepomp het meest geschikt is in uw situatie. Let op: subsidiemogelijkheden!

Neem nu contact op voor meer informatie

Biomassa ketel

Een biomassa ketel is een CV-ketel gestookt met houtpellets om uw huis en water te verwarmen. Biomassa ketels zijn technische hoogstandjes van moderne stooktechniek, met een zeer hoog rendement en een volautomatisch, computergestuurde werking. De bediening werkt hetzelfde als bij een gasgestookte ketel met een comfortabele (klok)thermostaat in de woonkamer. Je hebt er nauwelijks omkijken naar. Let op: subsidiemogelijkheden!

Neem nu contact op voor meer informatie

Infrarood panelen

IR-panelen verwarmen niet de lucht zoals normale verwarming, maar voorwerpen en lichamen. Dat gebeurt met (onzichtbare) langgolvige infraroodstraling die wordt ervaren als de warmte van de zon op een mooie lentemiddag. Of infraroodpanelen geschikt zijn in uw situatie, hangt af van een aantal factoren. Wij adviseren u graag.

Neem nu contact op voor meer informatie

 
Hr-ketel

Is uw ketel ouder dan 15 jaar? Zelfs als de ketel het nog doet, is de kans groot dat het rendement zeer slecht is. Het vervangen van de oude ketel voor een nieuwe hr-ketel kan dan wel €500 per jaar opleveren. De huidige generatie Hr-ketels werken super zuinig en hebben een lange levensduur. Wij adviseren u graag!

Neem nu contact op voor meer informatie

Douche-wtw

Nieuwe badkamer of renovatie? Denk eens aan een douche-wtw! Met het WarmteTerugWinningssysteem blijft warmte uit wegstromend douchewater niet langer onbenut. De douche-wtw warmt er koud water mee op zodat de ketel minder hard hoeft te stoken. een douche-wtw vraagt geen technisch onderhoud en gaat maarliefst 30 jaar mee. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden!

Neem nu contact op voor meer informatie

 
Duurzaam zelfstandig wonen

Het blijkt dat zeer weinig woningen aangepast zijn naar de behoeften van de ouder wordende bewoner en dit ondanks het bestaan van een groot aanbod aan hulpmiddelen en mogelijkheden. Als comfortinstallateur kunnen wij u duurzame oplossingen bieden die het zelfstandig wonen mogelijk maken en veraangenamen. Het gehele maatwerk traject van woningscan tot realisatie kunnen wij voor u verzorgen. Een geruststellende gedachte!

Neem nu contact op voor meer informatie