Nieuws

Duurzaamheidsmarkt 7 juni Huissen

Geschreven op

Wilt u ook besparen op uw energiekosten? Kom dan op 7 juni naar de duurzaamheidsmarkt en laat u informeren! U kunt informatie krijgen over zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, isolatie, subsidies en meer. Ook het Energieloket Lingewaard is aanwezig. Lees meer »

21 maart Informatieavond Energiek Lingewaard

Geschreven op

Bent u benieuwd naar uw mogelijkheden op het gebied van energie besparen, opwekken of duurzaam (ver)bouwen? Wilt u weten van welke subsidieregelingen u kunt profiteren? Kom dan op dinsdagavond 21 maart naar de informatieavond van Energiek Lingewaard in de Theaterkerk Bemm... Lees meer »

Hoe duurzaam is biomassa?

Geschreven op

Lees meer »

Ruim 60 miljoen subsidie voor energiebesparing eigen huizen

Geschreven op

Huiseigenaren die zelf in hun huis wonen, kunnen subsidie van het Rijk krijgen voor energiebesparende maatregelen. Ze moeten dan minstens twee verschillende soorten isolatie van voldoende omvang toepassen: isolatie van dak, gevel, vloer/bodem of spouwmuur of hoogrendement... Lees meer »

Coöperatie Lingewaard Energie en Het Energiecollectief Lingewaard bundelen hun krachten

Geschreven op

Coöperatie Lingewaard Energie en Het Energiecollectief Lingewaard bundelen hun krachten Op 12 juli 2016 hebben Noud van ’t Hullenaar namens Het-Energiecollectief Lingewaard en Paul Benders namens Coöperatie Lingewaard Energie een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Dez Lees meer »

De doorbraak van duurzaam - Tegenlicht

Geschreven op

Nu duurzame energie goedkoper aan het worden is dan energie uit fossiele brandstoffen, voltrekt zich een omslag naar een wereld zonder CO2-uitstoot. Het staat niet in de krant, maar er trekt een stille revolutie door de wereld: Lees meer »

Activiteitenbesluit en energiebesparing

Geschreven op

Bedrijven en instellingen zijn verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen. Het gaat om gebouwen met een jaarlijks elektriciteitsverbruik van meer dan 50.000 kWh of meer dan 25.000 m3 aardgasequivalenten (Aeq). Lees meer »

Grote interesse voor energiebesparende maatregelen

Geschreven op

Ruim 85 inwoners uit Lingewaard bezochten maandagavond 15 februari de Veldschuur voor de informatieavond over collectieve inkoop van zonnepanelen, zonneboilers, isolatie, biomassaketels en HR++ glas. De avond was georganiseerd door Coöperatie Lingewaard Energie in nauwe s... Lees meer »

Energiecollectief Lingewaard maakt werk van energiebesparing

Geschreven op

Huizenbezitters die advies willen over energiebesparing, comfortabel wonen en subsidieregelingen kunnen vanaf nu terecht bij Energiecollectief Lingewaard. Onder deze naam zijn zeven lokale ondernemers, elk specialist op hun eigen vakgebied, de samenwerking aangegaan om in... Lees meer »

Rente op Energiebespaarlening nog aantrekkelijker!

Geschreven op

Het bestuur van het Nationaal Energiebespaarfonds heeft besloten de rente voor de Energiebespaarlening met onmiddellijke ingang te verlagen. De nieuwe tarieven zijn: 7 jaarslening 2,2%; 10 jaarslening 2,5% en 15 jaarslening 2,9%. Lees meer »