Coöperatie Lingewaard Energie en Het Energiecollectief Lingewaard bundelen hun krachten

 

 

Coöperatie Lingewaard Energie en Het Energiecollectief Lingewaard bundelen hun krachten

Op 12 juli 2016 hebben Noud van ’t Hullenaar namens Het-Energiecollectief Lingewaard en Paul Benders namens Coöperatie Lingewaard Energie een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Deze krachtenbundeling heeft tot doel de verduurzaming van Lingewaardse woningen te versnellen.

Al sinds 2012 is Lingewaard Energie actief in gemeente Lingewaard. Het burgerinitiatief dat inmiddels is uitgegroeid tot een coöperatie zonder winstoogmerk voorziet mede-inwoners van onafhankelijk informatie over energiebesparing en duurzame energieopwekking. Paul Benders “Wij willen er voor zorgen dat huidige én toekomstige inwoners van Lingewaard minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen”.

Begin 2016 hebben negen Lingewaardse ondernemers ook de handen ineen geslagen. “Het-Energiecollectief wil de inwoners van Lingewaard graag laten weten dat wij als lokale ondernemers alles in huis hebben om hen te helpen comfortabel te wonen en energie te besparen of op te wekken” aldus Noud van ’t Hullenaar.

Onder de naam Energiek Lingewaard organiseren zij informatieavonden in de gemeente. Eigenlijk is de samenwerking heel logisch; het is belangrijk dat inwoners worden geïnformeerd, maar het is net zo belangrijk dat men ook daadwerkelijk over gaat tot maatregelen. Uiteraard blijft Lingewaard Energie haar onafhankelijkheid waarborgen; “Als u duurzame maatregelen laat uitvoeren is het vooral belangrijk dat u een betrouwbare partner kiest waar u een goed gevoel bij heeft” aldus Paul Benders. “In onze gemeente zitten veel vakspecialisten die u goed kunnen helpen. Hier attenderen wij u graag op, want ook wij dragen de lokale ondernemers een warm hart toe”.

 

Naar het overzicht