Energiezuinige woning is vriendelijk voor de portemonnee

Zojuist een huis gekocht? Of heeft u onlangs besloten uw huis niet te verkopen en te blijven waar u nu woont? In deze financieel uitdagende tijd is het goed na te gaan op welke manieren de vaste lasten kunnen worden verlaagd. Eén van die manieren wint steeds meer aan populariteit; het investeren in een energiezuinige woning. Energiebesparende maatregelen kunnen het waardebehoud van de woning positief beïnvloeden en zorgen voor een aangenaam binnenklimaat.

Bij het duurzaam aanpassen van de woning hoeft u niet meteen te denken aan een ingrijpende verbouwing, want veel van deze werkzaamheden vergen minimale inspanning. Denk bijvoorbeeld eens aan spouwmuurisolatie of de plaatsing van een HR ++ ketel. Naast dat een energiezuinige woning vriendelijk is voor de portemonnee, wordt het wooncomfort verhoogd. Stelt u zich eens voor, een huis dat niet tocht en gelijkmatig wordt verwarmd, dat verbetert het wooncomfort aanzienlijk.

Ook is er nu een aantrekkelijke lening beschikbaar, de zogenaamde Energiebespaarlening. De lening is er voor particuliere woningbezitters en Verenigingen van eigenaren (VvE’s). Afhankelijk van de hoeveelheid verbruikte energie, kan de besparing genoeg zijn om de maandelijkse betaling van de (VvE) Energiebespaarlening te dekken. Mogelijk is er zelfs wat extra’s te besparen. Bovendien is de lening in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar.

Meer informatie

Wij staan u graag terzijde bij het bepalen van welke maatregelen geschikt zijn voor uw woning. Voor informatie of een offerte voor het treffen van energiebesparende maatregelen neemt u met ons contact op via het informatieformulier. Voor meer informatie of het afsluiten van de Energiebespaarlening en welke maatregelen in aanmerking komen, kijkt u op www.ikinvesteerslim.nl.

Kredietwaarschuwing

Let op: de Energiebespaarlening is een consumptief krediet. Voor een financieel advies dient de consument zich te wenden tot een financieel adviseur. Bij het gebruik van deze tekst dient u bepaalde regels in acht te nemen. Voor meer informatie verwijzen wij naar: http://www.afm.nl/nl/professionals/regelgeving/informatieverstrekking/kredietwaarschuwing.aspx

Naar het overzicht